Peter Sagan víťazom prestížnej ankety Zlatý bicykel do 26 rokov

27.10.2011 Celý región

Paríž 27. októbra (TASR) - Vydarenú sezónu ozdobil slovenský cyklista Peter Sagan triumfom v prestížnej ankete časopisu Vélo Magazine o Zlatý bicykel nádejí do 26 rokov (Vélo d\'Or Espoir). Víťazom hlavnej ankety francúzskeho magazínu sa stal Belgičan Philippe Gilbert.

Sagan, ktorý vo svojej druhej profesionálnej sezóne robil dobré meno stajni Liquigas-Cannondale, dostal v hlasovaní 74 bodov a zvíťazil pred Nórom Edvaldom Boassom Hagenom (Sky/73 b.) a 24-ročným Austrálčanom Mathhew Gossom (HTC-Highroad). Sagan sa v roku 2010 blysol najmä tromi etapovými prvenstvami na pretekoch Okolo Španielska a celkovým triumfom Okolo Poľska.

Jazdec tímu Omega-Pharma Lotto Gilbert (89 bodov, ktorý sa zviditeľnil najmä vďaka víťaznému hetriku na Ardénskych klasikách, zdolal v hlavnej kategórii víťaza Tour de France Cadela Evansa (73 b.) a majstra sveta Marka Cavendisha (54 b.). Víťazný špecialista na jednodňové preteky si do štatistiky v tejto sezóne zapísal 18 etapových vavrínov.

Gilbert vymenil na tróne minuloročné víťaza ankety o Zlatý bicykel Švajčiara Fabiana Cancellara, predtým trikrát triumfoval Španiel Alberto Contador.
 

Vyberte región